Nettapi AS

Lagårdsveien 91

Postboks 110 Hillevåg

4095 Stavanger

 

Støttet av

nettapi

nettapi

Støttet av:

Dataspillere er mer sosiale enn vi tror

nettapi

Ifølge ny forskning fra North Carolina State University, York University og University og Ontario, opplever online dataspillere oftere en utvidelse av sitt sosiale nettverk enn eliminering av nettverket. Forskerne besøkte over 20 offentlige dataspill arrangementer i Canada og UK og 400 spillere fikk utdelt spørreskjema.

Forskerne fant at de fleste spillere som besøker slike arrangementer er meget sosiale, også mens de spiller. Dette overasker nok ikke spillere, men kan være verd å fortelle til andre. De fant at spillerne godt kunne være hensynsløse i spillet, men de fortsette å sosialisere helt normalt når spillet var ferdig.

MEN:

Forskerne understreker at hvis spilleren spiller alene og ikke sammen med kameratene sine, så er det mer grunn til bekymring. Hvis kommunikasjonen med andre stort sett går gjennom datamaskinen så vil kommunikasjonen med andre bli mer indirekte og informasjonen som utveksles begrenses.  Hvis spilleren spiller ensom og kanskje også med en avatar, så vil ikke verbal informasjon som ansiktsuttrykk og kropp-språk ikke være tilgjengelig. Dette gjør at den sosial kontakten blir vanskeligere å tolke og av og til urealistisk.

 

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jcc4.12054/full

http://www.bps.org.uk/news/gamers-are-more-social-we-think

4 Kommentarer
 
Navn:
E-mail:
Kommentar:
Sikkerhetskode: capcha code