Nettapi AS

Lagårdsveien 91

Postboks 110 Hillevåg

4095 Stavanger

 

Støttet av

nettapi

nettapi

Støttet av:

Internett er berikende for barn og ungdom

nettapi

Det er ingen tvil om at bruken av internett beriker livet til barn og unge. Internett er en mektig og nyttig informasjonskanal og en teknologi som vi må fortsette å utvikle. Internett er full av gode underholdningsmuligheter og er trolig det mest fantastiske undervisningsredskapet vi har sett. Det finnes for eksempel websider som fremmer kreativitet, der barn kan lage sine egne digitale historier, dikt, lage digitale tegninger, musikk og animasjon. Internett representerer en teknologi som de fleste ønsker at barna skal ha tilgang til og bli dyktige i. Denne teknologien er nesten uunnværlig i dagens samfunn.

Bruken av dette mediet har noen ulemper, men dette bør ikke bli betraktet som en hindring for å lære barna om hvordan dette kan brukes på en positiv måte. Mange av de tingene som er problematisk med internett handler om en liten del av nettet som er potensielt skadelig og som kan skape problemer for barn. Disse delene er det imidlertid meget viktig å ta tak i. For å fullt ut å ha glede av teknologien så må de potensielt skadelige sidene også belyses, tas tak i og mestres.

Det at en del av internett kan skape problemer for barn og ungdom må ikke føre til at vi overser de utrolige positive kvalitetene ved internett. Vi trenger å forstå og anerkjenne de positive mulighetene samtidig som vi anerkjenner begrensningene og farene.

På grunn av internettets natur er det ikke så enkelt å begrense farene ved internett ved de enkelte lands lovgivning og reguleringer. Dette gjør at foreldreinvolvering og styring blir nødvendig. Med slik styring og involvering vil trolig både foreldre og barn oppleve internett berikende.

0 Kommentarer
 
Navn:
E-mail:
Kommentar:
Sikkerhetskode: capcha code